Debut al întâlnirii dintre premierii rus şi ucrainean, la Moscova

Întâlnirea de la Moscova, dintre premierii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Iulia Timoşenko, privind criza gazelor, a început sâmbătă după-amiază.

15 afișări
Imaginea articolului Debut al întâlnirii dintre premierii rus şi ucrainean, la Moscova

Debut al întâlnirii dintre premierii rus şi ucrainean, la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi lideri au avut o întrevedere "tête à tête" la sediul Guvernului rus, numit şi Casa Albă.

În paralel, un minisummit a început la Kremlin în prezenţa preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi a oficialilor europeni.

Putin şi Timoşenko au părăsit sediul Guvernului pentru a merge la reuniunea de la Kremlin, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Cei doi premieri vor reveni mai târziu la "Casa Albă" pentru a continua discuţiile bilaterale, a adăugat el.

Lista oficialilor europeni prezenţi la Kremlin nu a fost încă furnizată la începutul întâlnirii.

"Sunt optimist. Dacă mă întrebaţi care sunt perspectivele, cred că până la urmă, va trebui să ajungem la un acord", a declarat Putin în faţa jurnaliştilor la Dresda, în cadrul unei reuniuni cu redactorii-şefi ai presei germane.

"Obiectivul nostru primordial este să reluăm tranzitul gazelor către Europa. Ucraina are nevoie de acest lucru pentru că imaginea ţării de tranzit este murdărită şi există o ameninţare de distrugere a sistemului nostru de gazoducte dacă nu se reia tranzitul", a explicat, la rândul său, Timoşenko, înainte de a pleca spre Moscova.

Marţi, o tentativă de restabilire a tranzitului de gaz rusesc, întrerupt la 7 ianuarie, s-a soldat cu un eşec.

Citeşte şi:

Reprezentanţi UE, aşteptaţi la Kremlin

Medvedev vrea crearea unui "mecanism internaţional" permanent privind gazele

Gazprom acuză din nou Ucraina că refuză să permită tranzitul gazului rusesc pe teritoriul său

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici