Decesele cauzate de COVID în Africa vor scădea cu 94% în 2022, arată o analiză OMS

Decesele cauzate de COVID în Africa vor scădea cu 94% în 2022, arată o analiză OMS. De la 970 de decese pe zi se va ajunge la 60.

138 afișări
Imaginea articolului Decesele cauzate de COVID în Africa vor scădea cu 94% în 2022, arată o analiză OMS

Sursa Foto - Hepta

Decesele de pe continentul african cauzate de COVID-19 ar urma să scadă cu aproape 94% în acest an, comparativ cu anul trecut, arată o analiză realizată joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul 2021 a fost cel mai mortal an al pandemiei în Africa, COVID-19 fiind a şaptea cauză principală de deces, imediat sub malarie.

„Cea mai recentă analiză a noastră sugerează că numărul estimat de decese în regiunea africană se va reduce la aproximativ 60 pe zi în 2022. Anul trecut, am pierdut în medie 970 de persoane în fiecare zi", a declarat directorul OMS Africa, Matshidiso Moeti, potrivit Reuters.

Această „prăpastie” în cifre se datorează creşterii vaccinării, îmbunătăţirii răspunsului la pandemie şi imunităţii naturale în urma unor infecţii anterioare, a precizat OMS.

Decesele cauzate de COVID în Africa au fost inegale. Ţările mai bogate şi naţiunile din sudul Africii au avut rate de mortalitate aproximativ duble faţă de cele mai sărace din alte părţi ale Africii, parţial din cauza comorbidităţilor care cresc riscul de deces, a constatat analiza OMS.

Potrivit analizei, se aşteaptă aproximativ 23.000 de decese până la sfârşitul anului, cu condiţia ca variantele actuale şi modelele de transmitere să rămână neschimbate.

Constatările deduc că doar unul din 71 de cazuri de COVID-19 este înregistrat în Africa şi că aproximativ unul din trei decese a fost omis.

Deşi ţările africane s-au luptat la începutul pandemiei pentru a asigura vaccinurile COVID, deoarece ţările bogate au acaparat dozele disponibile, multe dintre ele sunt acum bine aprovizionate cu vaccinuri, dar au probleme în a le folosi. Printre motive se numără ezitarea şi logistica.

Până la sfârşitul lunii mai, Africa a raportat peste 11,8 milioane de cazuri confirmate de COVID şi peste 250.000 de decese.

„Nu s-a terminat. De fiecare dată când ne relaxăm, COVID-19 se reaprinde. Ameninţarea unor noi variante rămâne reală şi trebuie să fim pregătiţi să facem faţă acestui pericol mereu prezent", a declarat Moeti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
africa,
decese,
covid

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici