Decizia talibanilor de a interzice accesul la educaţie pentru fete îi va costa. Banca Mondială suspendă patru proiecte în Afganistan, în valoare de 600 de milioane de dolari

Banca Mondială a suspendat patru proiecte în Afganistan, în valoare de 600 de milioane de dolari, pe fondul îngrijorărilor legate de decizia liderilor islamişti aflaţi la putere în această ţară de a interzice fetelor să se întoarcă la liceele publice, a anunţat banca, relatează Reuters.

3582 afișări
Imaginea articolului Decizia talibanilor de a interzice accesul la educaţie pentru fete îi va costa. Banca Mondială suspendă patru proiecte în Afganistan, în valoare de 600 de milioane de dolari

Decizia talibanilor de a interzice accesul la educaţie pentru fete îi va costa. Banca Mondială suspendă patru proiecte în Afganistan, în valoare de 600 de milioane de dolari

Proiectele, care urmau să fie finanţate în cadrul Fondului pentru reconstrucţia Afganistanului, erau pregătite pentru a fi puse în aplicare de către agenţiile ONU pentru a sprijini proiecte în agricultură, educaţie, sănătate şi mijloace de trai.

Însă orientările băncii impun ca toate activităţile finanţate de ARTF să sprijine accesul la - şi echitatea serviciilor pentru - femeile şi fetele din Afganistan, a declarat banca, citând preocupările sale profunde cu privire la interdicţia talibanilor de a trimite fetele la liceu.

Ca urmare, a precizat banca, cele patru proiecte vor fi prezentate donatorilor ARTF pentru aprobare doar "atunci când Banca Mondială şi partenerii internaţionali vor înţelege mai bine situaţia şi vor avea încredere că obiectivele proiectelor pot fi îndeplinite". Nu a fost imediat clar când ar putea avea loc acest lucru.

Săptămâna trecută, oficialii americani au anulat întâlnirile planificate la Doha cu talibanii din cauza deciziei de a împiedica fetele să urmeze cursurile.

Talibanii au destrămat câştigurile în materie de drepturi obţinute de femei în ultimele două decenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici