- Home
- Externe
- (13.07.2022, 11:18)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Decizie istorică în Japonia. Directorii operatorului centralei nucleare de la Fukushima, obligaţi să plătească 94,8 miliarde de dolari
- Un tribunal din Tokyo a ordonat miercuri foştilor directori ai operatorului centralei nucleare Fukushima implicat în dezastrul din 2011 să plătească daune de aproximativ 13.000 de miliarde de yeni (94,8 miliarde de dolari), potrivit presei locale.
- Patru foşti şefi ai Tokyo Electric Power Company (TEPCO) au fost obligaţi să plătească daunele într-un proces intentat de acţionari în legătură cu dezastrul nuclear declanşat de un tsunami masiv.
3102 afișări

Hiroyuki Kawai, un avocat care îi reprezintă pe acţionari, a declarat că managerii de rang înalt de la TEPCO trebuie să fie obligaţi să plătească.
"Trebuie să se lanseze avertismente că, dacă luaţi decizii greşite sau faceţi lucruri greşite, trebuie să compensaţi cu banii voştri", a declarat el într-o conferinţă de presă în 2012, citează France 24.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Locația perfectă pentru routerul WiFi. Ce recomandă experții pentru o conexiune mai bună
-
Se dă ora! Vom dormi cu o oră mai puţin. Detalii despre schimbarea orei 2023
-
Primele semne ale bolii Alzheimer pot apărea în globul ocular - studiu
-
Oficialii ONU au constatat atrocităţi comise de forţele militare ucrainene şi ruse
"S-ar putea să trebuiască să vă vindeţi casa. S-ar putea să trebuiască să vă petreceţi anii de pensie în mizerie. În Japonia, nimic nu poate fi rezolvat şi nu se poate face niciun progres fără a atribui responsabilitate personală".
Acţionarii au susţinut că dezastrul ar fi putut fi prevenit dacă şefii TEPCO ar fi ascultat cercetările şi ar fi luat măsuri preventive, cum ar fi plasarea unei surse de energie de urgenţă pe un teren mai înalt.
Dar oficialii au susţinut că studiile care le-au fost prezentate nu erau credibile şi că riscurile nu ar fi putut fi prevăzute.
Trei dintre cele şase reactoare ale centralei nucleare Fukushima Daiichi erau în funcţiune atunci când un cutremur submarin masiv a declanşat un tsunami devastator la 11 martie 2011.
Acestea au început să se topească după ce sistemele lor de răcire au cedat atunci când valurile au inundat generatoarele de rezervă.
Accidentul a fost cel mai grav dezastru nuclear de la Cernobîl şi a determinat declararea unei zone de evacuare în jurul centralei.
Zeci de mii de locuitori din jurul centralei de la Fukushima au primit ordin să îşi evacueze locuinţele sau au ales să facă acest lucru.
Aproximativ 12 % din regiunea Fukushima a fost declarată cândva nesigură, dar zonele de interdicţie acoperă acum aproximativ două procente, deşi populaţia din multe oraşe rămâne mult mai mică decât înainte.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:59
-
ieri, 22:58
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 29. Polonia va primi de la Uniunea Europeană fonduri pentru armamentul livrat Ucrainei / Ucraina anunţă contraofensiva / Experţii cred că Rusia se va prăbuşi până în 2033, dar Medvedev contrazice cifrele şi îl citează pe Stalin / Aghiotantul lui Putin nu lasă din gură ameninţarea nucleară