Decizie: Plasarea sub supraveghere a partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania este justificată. Agenţia germană de spionaj va putea să asculte şi să examineze finanţele unor membrii

Un tribunal german a decis marţi că agenţia naţională de spionaj a fost justificată să plaseze Alternativa pentru Germania (AfD) sub supraveghere, partidul fiind suspectat că reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei, respingând o plângere depusă de partidul de extremă dreapta.

274 afișări
Imaginea articolului Decizie: Plasarea sub supraveghere a partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania este justificată. Agenţia germană de spionaj va putea să asculte şi să examineze finanţele unor membrii

Decizie: Plasarea sub supraveghere a partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania este justificată. Agenţia germană de spionaj va putea să asculte şi să examineze finanţele unor membrii

Facţiunea naţionalistă radicală a AfD, cunoscută sub numele de "Aripa", a fost dizolvată în mod oficial, dar protagoniştii săi au continuat să exercite influenţă în cadrul partidului, a declarat tribunalul din oraşul Köln (vest), unde îşi are sediul agenţia de spionaj.

Un obiectiv politic al "Aripa", precum şi al organizaţiei de tineret a AfD, "Young Alternative", a fost acela de a proteja integritatea etnică a poporului german şi de a ţine la distanţă "străinii", a declarat tribunalul. Acest lucru este în contradicţie cu constituţia democratică a Germaniei.

Această hotărâre a fost emisă la două zile după ce a fost dezvăluită presei decizia BfV de a începe să asculte unii membri AfD şi de a le examina finanţele, primele măsuri de acest fel împotriva unui partid ales de la sfârşitul erei naziste, în 1945.

AfD a fost propulsat în parlamentul naţional în 2017 de alegătorii care s-au opus deciziei lui Merkel din 2015 de a primi aproape un milion de solicitanţi de azil din Orientul Mijlociu şi Africa. La cele mai recente alegeri federale de anul trecut, a obţinut 10,3% din voturi, în scădere de la 12,6% cu patru ani mai devreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici