Declinul SUA a determinat lansarea ofensivei israeliene din Gaza

Declinul dominaţiei americane pe scena internaţională este unul dintre factorii principali care au provocat lansarea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, a declarat liderul al-Qaida, Osama ben Laden, într-o înregistrare a cărei autenticitate nu a fost confirmată, relatează CBS în pagina electronică.

49 afișări
Imaginea articolului Declinul SUA a determinat lansarea ofensivei israeliene din Gaza

Declinul SUA a determinat lansarea ofensivei israeliene din Gaza (Imagine: Mediafax Foto)

"Declinul mare şi rapid în influenţa Americii este unul dintre cele mai importante motivaţii pentru israelieni de a organiza un astfel de atac barbar în Gaza, într-o încercare de a se folosi de ultimele zile din mandatul (preşedintelui american George W.) Bush şi al neo-conservatorilor", a spus el.

 

Mesajul a fost transmis într-un discurs postat pe un site frecvent utilizat în activitatea de propagandă a organizaţiei teroriste al-Qaida. Deşi nu a fost confirmată autenticitatea înregistrării, vocea pare să aparţină liderului grupării, potrivit CBS. Înregistrarea, care durează aproximativ 22 de minute, este intitulată: "O chemare la Jihad pentru a opri agresiunea în Gaza. Mesajul şeicului Osama ben Laden către musulmani". Ultimul discurs al lui ben Laden datează din 18 mai 2008.

"Israelienii se grăbesc să scape de duşmanii lor din Gaza şi să îi înlocuiască cu (preşedintele palestinian Mahmoud) Abbas şi administraţia sa, pentru ca ei să-şi protejeze spatele. Ei au comis astfel acest măcel îngrozitor înainte de sfârşitul mandatului lui Bush, înainte ca slăbiciunea americană să se arate şi mai mult", a declarat el.

Ben Laden şi-a exprimat semnele de întrebare privind capacitatea viitorului lider american de a ţine piept reţelei al-Qaida şi altor grupări teroriste. "Poate America să continue războiul împotriva noastră pentru mai multe decenii? Toate rapoartele şi analizele indică faptul că nu este posibil".

Osama ben Laden cheamă la Jihad, spunând că acesta este singura cale de a-i înfrânge pe "sionişti" şi de a elibera Fâşia Gaza. El face apel la musulmanii din întreaga lume să susţină cauza, şi a reiterat îndemnul său la donaţii. "Datoria voastră este de a oferi sprijin către Mujahedini cu bani şi oameni. Am avut eu însumi experienţa Jihadului şi ştiu cât de costisitor poate fi", a adăugat el.

Citeşte şi:

Osama ben Laden cere declanşarea jihadului împotriva Israelului

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici