Delegaţia cubaneză părăseşte sala ONU protestând faţă de discursul lui Bush

Ministrul de Externe cubanez Felipe Perez Roque a părăsit marţi Adunarea Generală ONU după ce preşedintele american George W. Bush a afirmat că "îndelungata guvernare a unui dictator crud se apropie de sfârşit" la Havana, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Delegaţia cubaneză părăseşte sala ONU protestând faţă de discursul lui Bush

Delegaţia cubaneză părăseşte sala ONU protestând faţă de discursul lui Bush

Delegaţia cubaneză la ONU a declarat că a părăsit Adunarea Generală în timpul discursului "în semn de protest faţă de afirmaţia arogantă şi mediocră a preşedintelui Bush".

"Cubanezii sunt gata să fie liberi," a spus Bush, referindu-se aparent la boala liderului cubanez Fidel Castro, care l-a obligat să predea puterea fratelui său, cu un an în urmă.

"Şi pentru că această ţară trece printr-o perioadă de tranziţie, Naţiunile Unite trebuie să insiste pentru libertatea de exprimare, libertatea de asociere şi mai ales alegeri libere şi competitive", a adăugat Bush.

"El este un criminal şi nu are autoritatea morală de a judeca alte ţări," mai spune declaraţia.

Preşedintele Republicii Nicaragua, Daniel Ortega, a susţinut Cuba, spunând că Fidel Castro a dat dovadă de "solidaritate cu umanitatea", în pofida "blocadei" impuse de SUA insulei comuniste.

Acesta a mai spus că Bush a vorbit despre Cuba "cu o lipsă totală de respect".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici