Delegaţia Macedoniei critică decizia NATO şi anunţă că se va întâlni cu Bush, după care va pleca

Ministrul de Externe macedonean Antonio Milososki a criticat, joi, că faptul că ţara sa nu a fost invitată să adere la NATO şi a anunţat că delegaţia Macedoniei va avea o scurtă întrevedere cu preşedintele SUA George W. Bush, după care va pleca din România.

14 afișări
Imaginea articolului Delegaţia Macedoniei critică decizia NATO şi anunţă că se va întâlni cu Bush, după care va pleca

Ministrul de Externe macedonean, Antonio Milososki (Imagine: Mediafax Foto)

"Primul nostru mesaj este că delegaţia Macedoniei va părăsi summitul NATO astăzi, deoarece considerăm că este necesar să fim alături de poporul nostru", a declarat, la începutul conferinţei de presă, ministrul de Externe al Macedoniei, Antonio Milososki.

El a mai precizat că delegaţia Macedoniei aşteaptă să aibă o scurtă întrevedere cu preşedintele SUA, George W Bush, pentru a discuta despre rolul pe care această ţară îl va avea în viitor în regiune.

Antonio Milososki a criticat dur decizia luată în cadrul summitului NATO de la Bucureşti de neinvitare a Macedoniei în Alianţă.

"Este regretabil pentru principiile democraţiei faptul că Macedonia a fost pedepită astăzi nu pentru ceea ce a făcut, ci pentru ceea ce este", a spus Milososki.

El a subliniat că numele Republicii Macedonia - motivul pentru care acest stat nu a fost invitat să adere la NATO - va rămâne acelaşi şi că delegaţia macedoneană s-a prezentat la acest summit, convinsă de faptul că a îndeplinit toate condiţiile pentru intrarea în NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici