Delegaţia prezidenţială poloneză nu a exercitat presiuni asupra piloţilor avionului

Piloţii avionului prezidenţial polonez prăbuşit în Rusia nu au fost supuşi presiunilor din partea unor membri importanţi ai delegaţiei poloneze aflate la bord pentru a ateriza în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, joi, o sursă apropiată de anchetă.

20 afișări
Imaginea articolului Delegaţia prezidenţială poloneză nu a exercitat presiuni asupra piloţilor avionului

Delegaţia prezidenţială poloneză nu a exercitat presiuni asupra piloţilor avionului (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Nici o dovadă care să ateste că un înalt oficial aflat la bord a constrâns piloţii să aterizeze la Smolensk (vestul Rusiei) nu a fost descoperită deocamdată", a declarat o sursă apropiată de anchetă, citată de agenţia Interfax.

"Înregistratorul de conversaţii între membrii echipajului nu a dezvăluit nici o presiune exercitată asupra lor", a adăugat această sursă anonimă.

Presa a avansat ipoteza potrivit căreia piloţii ar fi acţionat sub presiunea delegaţiei poloneze de la bordul aparatului, pentru a ateriza la timp la o ceremonie în omagiul victimelor masacrului de la Katin, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Avionul în care se afla preşedintele polonez, Lech Kaczynski, soţia sa, Maria, şi numeroşi înalţi oficiali politici şi militari polonezi, s-a prăbuşit la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, provocând moartea tuturor celor 96 de persoane aflate la bord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici