Democraţii, învingători la alegerile statale din SUA: Guvernarea republicană din Virginia, schimbată pentru prima dată în ultimii 20 de ani

Statele americane Kentucky şi Virginia şi-au ales guvernatori statali democraţi în cadrul scrutinelor electorale de marţi, demers văzut ca o scădere a susţinerii politice acordată preşedintelui Donald Trump, cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, relatează site-ul postului BBC.

1215 afișări
Imaginea articolului Democraţii, învingători la alegerile statale din SUA: Guvernarea republicană din Virginia, schimbată pentru prima dată în ultimii 20 de ani

Democraţii, învingători la alegerile statale din SUA: Guvernarea republicană din Virginia, schimbată pentru prima dată în ultimii 20 de ani

Partidul Democrat din Statele Unite a câştigat suport electoral în urma alegerilor de marţi din statele Kentucky şi Virginia, în timp ce în Mississippi, Republicanii au rămas la guvernare.

În Kentucky, democratul Andy Beshear, a preluat conducerea statală la o diferenţă de 0,4 procente faţă de contracandidatul său republican. Preşedintele Trump l-a catalogat pe Beshear, în trecut, ca fiind „prea extremist şi prea periculos” pentru a guverna un stat.

Totodată, în Virginia, guvernarea republicană, de peste 20 de ani, a fost pentru prima dată schimbată, fiind ales un candidat democrat.

Rezultatele alegerilor de marţi sunt văzute ca un declin în suportul electoral acordat de către cetăţenii americani preşedintelui Donald Trump, în contextul în care peste un an vor avea loc alegeri prezidenţiale în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici