Demonstraţie de forţă | Ministrul Apărării de la Moscova: Forţele ruse vor efectua peste 4.000 de exerciţii militare în 2019

Serghei Şoigu, ministrul Apărării de la Moscova, a declarat că forţele ruse vor efectua peste 4.000 de exerciţii militare în anul 2019, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

1555 afișări
Imaginea articolului Demonstraţie de forţă | Ministrul Apărării de la Moscova: Forţele ruse vor efectua peste 4.000 de exerciţii militare în 2019

Demonstraţie de forţă | Ministru Apărării de la Moscova: Forţele ruse vor efectua peste 4.000 de exerciţii militare în 2019

"Anul următor va fi extrem de ocupat. Sunt programate peste 4.000 de diverse tipuri de exerciţii şi aproape 8.500 de evenimente practice de antrenament de luptă. Principalul obiectiv va fi aplicarea expertizei în folosirea trupelor în conflictele armate moderne", a declarat oficialul rus.

Şoigu a adăugat că Ministerul Apărării va continua să efectueze inspecţii inopinate pentru a verifica nivelul de pregătire a unităţilor militare.

În luna septembrie 2018, Rusia a organizat exerciţiul Vostok-2018 (Est-2018), cel mai amplu exerciţiu militar de pe teritoriul său din ultimii 40 de ani, la care au luat parte şi trupe din China şi Mongolia.

Iar în 2017, în nord-vestul Rusiei şi Belarus s-a desfăşurat exerciţiul militar Zapad-2017 care a provocat temeri în rândul ţărilor NATO din zonă, care şi-au exprimat îngrijorările în privinţa unor posibile acţiuni ofensive ale Moscovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici