Dennis Rodman îşi reafirmă prietenia faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-un

Fostul star american al baschetului Dennis Rodman şi-a reafirmat luni, la Beijing, prietenia faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe care a promis să nu-l supere abordând problema represiunii în Coreea de Nord.

218 afișări
Imaginea articolului Dennis Rodman îşi reafirmă prietenia faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-un

Dennis Rodman, Kim Jong-un (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Nu vreau să stau în faţa lui şi să spun: «Ei, prietene, ceea ce faci nu este bine»”, a declarat fosta vedetă NBA unui grup de jurnalişti prezenţi pe aeroportul din Beijing.

Nu ar fi bine să acţionez astfel. Mai întâi de toate, el este prietenul meu”, a adăugat fostul jucător de la Chicago Bulls. “Îl plac”, a adăugat el, referindu-se la liderul nord-coreean, care a ameninţat săptămâna trecută cu un “dezastru nuclear” în peninsula coreană, în cazul unui nou război.

Într-un mesaj transmis la televiziunea naţională cu ocazia Anului Nou, Kim Jong-un a făcut, de asemenea, referire la execuţia unchiului său, Song-thaek, considerat unul dintre cei mai influenţi reprezentanţi ai regimului de la Phenian, pe care l-a calificat drept “gunoi”.

Dennis Rodman, care întreţine o relaţie pesonală cu Kim Jong-un, cunoscut drept un pasionat de baschet şi în special al echipei Chicago Bulls, se află la cea de-a patra vizită în Coreea de Nord.

Rodman este însoţit de mai mulţi foşti jucători de baschet şi urmează să participe miercuri la un meci de gală cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong-un.

El a declarat că speră ca această nouă vizită să permită “deschiderea uşilor” pentru a “discuta anumite subiecte”.

Fosta vedetă a baschetului american, cunoscut atât pentru comportamentul excentric, tatuajele şi vopsirea părului în mai multe culori, cât şi pentru cele cinci titluri în NBA, a efectuat trei vizite la Phenian în 2013.

După ultima vizită la Phenian, în decembrie, Dennis Rodman a declarat că nu s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, dar a promis că „va veni să-l revadă”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici