Departamentul Apărării: Donald Trump s-a consultat cu oficialii de la Pentagon înainte de a decide retragerea trupelor americane din unele zone din Siria

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a consultat cu oficialii de la Pentagon înainte de a lua decizia retragerii trupelor americane din unele zone din Siriei, în contextul unei iminente ofensive turceşti, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, citat de site-ul Military.com.

496 afișări
Imaginea articolului Departamentul Apărării: Donald Trump s-a consultat cu oficialii de la Pentagon înainte de a decide retragerea trupelor americane din unele zone din Siria

Donald Trump s-a consultat cu oficialii de la Pentagon înainte de a decide retragerea trupelor americane din unele zone din Siria

Secretarul Apărării, Mark Esper, şi şeful Statului Major interarme, generalul Mark Milley, "au fost consultaţi în ultimele zile de către preşedinte cu privire la situaţia şi eforturile de protejare a forţelor americane din nordul Siriei în faţa acţiunilor militare ale Turciei", a declarat purtătorului de cuvânt, după ce presa americană a relatat că decizia lui Trump i-a luat prin surprindere pe oficialii de la Pentagon.

Anunţul retragerii a fost făcut duminică, după o convorbire telefonică a lui Trump cu omologul său turc, Recep Erdogan.

"Din păcate, Turcia a ales să acţioneze unilateral. Drept urmare, pentru a le asigura siguranţa, am retras forţele SUA din nordul Siriei din calea unei potenţiale incursiuni turceşti", a adăugat reprezentantul Pentagonului.

Oficialii de la Washington au declarat că trupele americane din Siria nu vor părăsi ţara, ci doar vor fi dislocate în alte zone.

Un oficial SUA a confirmat că militarii americani au început deja să părăsească zona din nordul Siriei unde se preconizează că va avea loc ofensiva turcă.

Taguri:
sua,
siria,
trupe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici