Departamentul de Justiţie al SUA şi FBI au primit citaţii în legătură cu ancheta Donald Trump-Rusia

Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA a emis citaţii către Departamentul de Justiţie şi FBI pentru documente legate de un dosar potrivit căruia Rusia a colectat materiale compromiţătoare despre Donald Trump, a anunţat marţi un membru al Partidului Democrat, relatează Reuters.

426 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Justiţie al SUA şi FBI au primit citaţii în legătură cu ancheta Donald Trump-Rusia

Departamentul de Justiţie al SUA şi FBI au primit citaţii în legătură cu ancheta Donald Trump-Rusia

Adam Schiff a precizat că el şi alţi democraţi din comisie au obiectat cu privire la citaţii, despre care spune că sunt o încercare a republicanilor de a discredita autorul dosarului, fostul ofiţer britanic de informaţii Christopher Steele.

În replică, republicanii susţin că este important să se afle geneza dosarului şi dacă acesta a fost creat pentru a-i sabota campania electorală a lui Donald Trump. Republicanii vor să afle informaţii despre natura relaţiei dintre FBI şi Christopher Steele, câţi bani a primit Steele pentru raport şi cât de mult a cântărit acesta în lansarea anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Dosarul în cauză a fost finanţat de un grup care a desfăşurat şi cercetări politice pentru opoziţia democrată cu privire la Donald Trump, în timpul campaniei electorale din 2016, şi include acuzaţii ample la adresa lui Trump, a asociaţilor şi a afacerilor sale.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici