Luis Inacio Lula da Silva şi Dilma Rousseff, foşti preşedinţi ai Braziliei, au fost inculpaţi într-un dosar de corupţie

Procurorul şef al Braziliei i-a inculpat, miercuri, pe foştii preşedinţi Luis Inacio Lula da Silva şi Dilma Rousseff, alături de alţi membri ai Partidului Muncitorilor, într-un dosar de corupţie care vizează formarea unei grupări infracţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

421 afișări
Imaginea articolului Luis Inacio Lula da Silva şi Dilma Rousseff, foşti preşedinţi ai Braziliei, au fost inculpaţi într-un dosar de corupţie

Luis Inacio Lula da Silva şi Dilma Rousseff, foşti preşedinţi ai Braziliei, au fost inculpaţi într-un dosar de corupţie

Procurorul Rodrigo Janot a anunţat că opt membri ai Partidului Muncitorilor, printre care Lula şi Rousseff, ar fi săvârşit o serie de infracţiuni care vizează compania petrolieră de stat Petrobras, printre care formarea unui cartel discreţionar, fapte de corupţie şi spălarea banilor.

Dosarul de 230 de pagini care a fost depus la Curtea Supremă indică faptul că Luis Inacio Lula da Silva conducea gruparea infracţională. Lula, care a rămas cel mai popular politician din Brazilia, a fost deja condamnat pentru corupţie şi a depus un apel pentru a putea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018. Fostul preşedinte se confruntă cu alte patru procese de corupţie.

Pentru Dilma Rousseff sunt primele acuzaţii penale care i se aduc. În 2016, Rousseff a fost destituită de o majoritate de peste două-treimi a senatorilor, pentru încălcarea legii bugetului. Ea a fost acuzată că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei.

Luis Inacio Lula da Silva a fost preşedinte între 2003 şi 2011, în timp ce Dilma Rousseff a condus Brazilia între 2011 şi 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici