Departamentul de Stat american confirmă interdicţia pentru turiştii americani care vor să viziteze Coreea de Nord. Există îngrijorări de securitate privind sistemul represiv de la Phenian

Departamentul de Stat american a anunţat, vineri, că va fi aplicată o interdicţie pentru turiştii americani care vor să viziteze Coreea de Nord, din cauza îngrijorărilor de securitate privind sistemul represiv de la Phenian, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

655 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat american confirmă interdicţia pentru turiştii americani care vor să viziteze Coreea de Nord. Există îngrijorări de securitate privind sistemul represiv de la Phenian

Departamentul de Stat american confirmă o interdicţie pentru călătoriile în Coreea de Nord

Americanii care vor dori să călătorească în Coreea de Nord vor avea nevoie de "un paşaport cu validare specială", după intrarea în vigoare a interdicţiei.

"Din cauza preocupărilor crescânde faţă de riscul grav de arestare şi detenţie pe termen lung în cadrul sistemului de aplicare a legii din Coreea de Nord, Secretarul de Stat [Rex Tillerson] a autorizat o restricţie geografică de călătorie pentru toţi cetăţenii Statelor Unite care folosesc un paşaport pentru a călători în sau prin Coreea de Nord", a spus Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Nauert a precizat că validările speciale pot fi acordate "pentru anumite scopuri umanitare sau alte scopuri limitate", iar în celelalte cazuri paşapoartele vor fi invalidate.

Departamentul de Stat american intenţionează să publice o notă a acestei decizii în Registrul Federal în cursul săptămânii viitoare. Interdicţia de călătorie va intra în vigoare la 30 de zile după publicare.

Departamentul de Stat american a acuzat Coreea de Nord de rele tratamente şi tortură aplicate asupra studentului american Otto Warmbier, care a fost repatriat din Coreea de Nord, unde a fost ţinut prizonier timp de 17 luni, fără să poată vorbi, vedea sau reacţiona la stimulente verbale.

Otto Warmbier a murit la un spital din Cincinnati la scurt timp după repatriere, având leziuni cerebrale grave. Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru săvârşirea unor activităţi contra siguranţei statului nord-coreean. El a fost arestat în timp ce vizita ţara ca turist.

Anterior, Washingtonul a anunţat impunerea unor noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, prin intermediul unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care să vizeze companiile străine ce fac afaceri cu Phenianul.

Tensiunile din Peninsula Coreeană s-au intensificat după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici