Departamentul de Stat american, vizat de atacuri cibernetice pentru a patra zi consecutiv

Atacuri cibernetice au vizat joi, pentru cea de-a patra zi consecutiv, site-ul de Internet al Departamentul american de Stat, potrivit unuia dintre purtătorii săi de cuvânt, care a adăugat că inginerii departamentului încercau să prevină noi agresiuni.

30 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat american, vizat de atacuri cibernetice pentru a patra zi consecutiv

Departamentul de Stat american, vizat de atacuri cibernetice pentru a patra zi consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu voi vorbi decât despre site-ul nostru de Internet, state.gov", a spus Ian Kelly, un purtător de cuvânt al Departamentul de Stat. "(...) Volumul atacurilor nu este foarte ridicat. Dar suntem totuşi îngrijoraţi. Pentru că aceste atacuri nu încetează", a continuat el.

"Suntem în curs de a lua măsuri pentru a preveni aceste atacuri şi eventuale atacuri pe viitor", a adăugat Kelly.

Potrivit diverşilor experţi în securitatea informatică, 12 site-uri guvernamentale, între care cele ale Casei Albe, Pentagonului şi Departamentului de Stat au fost, în ultimele zile, ţinta unui val de atacuri cibernetice care au afectat de asemenea site-urile sud-coreene, mai ales cele ale preşedinţiei şi Apărării.

Site-uri instituţionale sud-coreene au făcut din nou joi obiectul unor atacuri de acest tip.

Potrivit unor aleşi de la Seul, serviciile de informaţii sud-coreene ar fi de părere că duşmanul nord-coreean sau simpatizanţii săi se află în spatele acestor agresiuni cibernetice.

Prudent, Ian Kelly a dezminţit totuşi că are precizări privind "o implicare a Coreei de Nord". "Nimic din ce ştiu nu confirmă acest lucru", a mai spus el.

El a subliniat că o echipă de experţi informatici încearcă să rezolve problemele create de aceste atacuri, în colaborare cu experţi ai Departamentului de Stat şi cel al Securităţii Interne.

Kelly nu a precizat natura atacurilor, dar Departamentul de Securitate Internă confirmase anterior, fără să le identifice, că mai multe site-uri guvernamentale au fost vizate.

Aceste atacuri sunt de natură să paralizeze site-urile, blocând conexiunile, prin intermediul unor calculatoare infectate cu programe dăunătoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici