Deţinuţi palestiniei din închisorile israeliene intră în greva foamei în semn de protest politic

Sute pe palestinieni închişi în închisorile israeliene au intrat în greva foamei pentru a protesta faţă de condiţiile în care sunt deţinuţi şi de marcarea a 50 de ani de ocupaţie israeliană, în cadrul unuia dintre cele mai mari proteste ce a avut loc în ultimii ani, informează The Guardian.

231 afișări
Imaginea articolului Deţinuţi palestiniei din închisorile israeliene intră în greva foamei în semn de protest politic

Deţinuţi palestiniei din închisorile israeliene intră în greva foamei în semn de protest politic

Protestul este condus de liderul şi prozonierul Fatah, Marwan Barghouti, care este privit ca un posibil succesor al lui Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

Aproximativ 700 de prizonieri s-ar fi alăturat în primă fază protestului.

Printre aceştia se numără membri Fatah, Hamas sau Jihadulului islamic.

Protestul, plănuit cu mult timp în urmp, este susţinut de personalităţi politice şi este un contra-manifest faţă de marcarea a 50 de ani de ocupaţie israeliană asupra teritoriilor palestiniene.

Premierul palestinian Rami Hamdallah, precum şi lideri Hamas din Gaza, au anunţat că susţin această manifestaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici