Deţinuţii din Grecia au intrat în greva foamei

Deţinuţii din închisorile greceşti au intrat luni în greva foamei, pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de supraaglomerarea din penitenciare, au anunţat organizatorii mişcării.

160 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii din Grecia au intrat în greva foamei

Deţinuţii din Grecia au intrat în greva foamei

"Greva foamei a început şi deţinuţii au refuzat micul dejun", a precizat Panos Lambrou, un reprezentant al Iniţiativei pentru drepturile deţinuţilor.

"Am fost informaţi că în zece închisori, toţi deţinuţii, cu excepţia celor infirmi, participă la o mişcare şi estimăm că 21 din cele 24 de închisori din Grecia vor participa la această grevă a foamei pe termen nelimitat împotriva supraaglomerării din închisori", a adaugat Lambrou.

Centrele penitenciare din Grecia sunt supraaglomerate şi, conform ultimelor cifre oficiale, sunt 11.600 de deţinuţi pentru 7.543 de locuri.

Deţinuţii cer de asemenea ameliorarea serviciilor sanitare din penitenciare, stabilirea orelor de vizită, condiţii de detenţie speciale pentru toxicomani şi posibilităţi de reducere a pedepselor.

Ei vor să obţină dreptul ca parlamentari şi organizaţii de apărare a drepturilor omului să poată vizita închisorile.

Ei cer de asemenea demararea unei anchete în cazul decesului unui deţinut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici