Deţinuţii palestinieni din Israel au pus capăt unei greve a foamei ce a durat 40 de zile

Peste 1.000 de palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene au pus capăt protestului faţă de condiţiile de detenţie manifestat prin greva foamei, început în urmă cu 40 de zile, informează BBC News.

592 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii palestinieni din Israel au pus capăt unei greve a foamei ce a durat 40 de zile

Deţinuţii palestinieni din Israel au pus capăt unei greve a foamei ce a durat 40 de zile

Conform oficialilor israelieni, această măsură de protest a fost iniţiată la începutul Ramadanului, după ce vizitele din partea familiilor au fost permise numai o singură dată pe lună, şi nu de două ori, aşa cum era autorizat anterior.

Acţiunea a fost condusă de Marwan Barghouti, un lider palestinian, închis pe viaţă pentru săvârşirea a cinci crime. S-a vehiculat că Barghouti ar putea fi următorul succesor al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Aproximativ 1.187 de deţinuţi au fost ţinuţi sub observaţie în timpul grevei foamei.

Greva a început la 17 aprilie, cu ocazia Zilei prizonilor palestinieni, ziua celebrată anual în amintirea prietenilor şi rudelor deţinuţe în închisorile din Israel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici