,,Diavolii ucraineni de pe Nipru" i-au cauzat Rusiei pierderi dureroase după ce au atacat un sat ocupat de invadatorii ruşi

Forţele speciale ucrainene au desfăşurat un atac îndrăzneţ asupra unei aşezări ocupată de ruşi de pe malul stâng al fluviului Nipru.

47942 afișări
Imaginea articolului ,,Diavolii ucraineni de pe Nipru" i-au cauzat Rusiei pierderi dureroase după ce au atacat un sat ocupat de invadatorii ruşi

Ukrinform

Potrivit Institutului independent pentru Studierea Războiului (ISW), marţi dimineaţa, forţele ucrainene au debarcat până la şapte bărci - fiecare transportând aproximativ şase până la şapte soldaţi, în apropierea aşezării Kozachi Laheri.

Forţele ucrainene s-au năpustit asupra Rusiei şi au avansat până la 800 de metri, transmite Kyiv Post

Un blogger pro-rus a raportat că atacul ucrainean a cauzat „nişte probleme inevitabile şi extrem de dureroase” forţelor ruse.

Ţinta a fost un sat ocupat de ruşi din regiunea Herson. Se află la aproximativ trei kilometri de fluviul Nipru şi chiar la sud de râul Konka care curge în paralel cu Nipru. 

Satul are aproximativ 3.700 de locuitori, dar mulţi au fost evacuaţi când forţele ruse au aruncat în aer barajul hidrocentralei Kahovka pe 6 iunie 2023. Acesta este ocupat de forţele ruse din 24 februarie 2022.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici