Dick Cheney a sosit într-o vizită surpriză în Irak

Vicepreşedintele american Dick Cheney a sosit luni într-o vizită surpriză în Irak, menită să sublinieze ameliorarea securităţii şi să promoveze progresele politice, cu ocazia celei de-a cincea aniversări de la declanşarea operaţiunilor în această ţară.

11 afișări
Imaginea articolului Dick Cheney a sosit într-o vizită surpriză în Irak

Dick Cheney a sosit într-o vizită surpriză în Irak (Imagine: Mediafax Foto)

El urma să aibă întrevederi cu comandantul trupelor americane din Irak, generalul David Petraeus, şi cu ambasadorul SUA, Ryan Crocker, precum şi cu premierul irakian, Nuri al-Maliki, şi cu alţi oficiali irakieni.

O explozie puternică a cărei cauză nu a fost încă determinată a avut loc luni dimineaţa în centrul Bagdadului, la puţin timp după sosirea vicepreşedintelui american Dick Cheney.

Explozia a fost auzită în jurul orei locale 09.00 (08.00 ora României) în centrul capitalei.

Dick Cheney efectuează în cursul lunii martie un turneu în Orientul Mijlociu, cu vizite programate în Oman, Arabia Saudită, Israel, Cisiordania şi Turcia, "pentru a dezbate subiecte de interes comun cu aceşti parteneri cheie" ai Statelor Unite, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici