Dictatorul ridică miza? Prima declaraţie a lui Kim Jong-un la adresa SUA după testarea unei noi „arme tactice”

Administraţia de la Phenian nu mai doreşte ca secretarul american de Stat Mike Pompeo să fie implicat în discuţiile privind denuclearizarea, ci doresc o persoană „mai atentă şi matură în comunicare”, relatează agenţia de presă nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

3552 afișări
Imaginea articolului Dictatorul ridică miza? Prima declaraţie a lui Kim Jong-un la adresa SUA după testarea unei noi „arme tactice”

Dictatorul ridică miza? După testarea unei noi „arme tactice”, Kim Jong-un cere excluderea unui personaj-cheie de la Washington în discuţiile privind denuclearizarea. Foto: Hepta

Kwon Jong Gun, oficial al ministerului de Externe nord-coreean, a declarat că nimeni nu poate prezice situaţia din Peninsula Coreeană dacă Statele Unite nu renunţă la „cauza de bază” care a determinat Phenianul să dezvolte programul nuclear.

Agenţia de presă nord-coreeană nu a oferit mai multe detalii privind declaraţia lui Kwon Jong Gun.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat şi a dirijat testarea „unei noi arme tactice", a informat în noaptea de miercuri spre joi agenţia naţională KCNA, potrivit site-ului postului CNN.

Agenţia nu a menţionat despre ce armă este vorba şi nici raza de acţiune. Potrivit presei, liderul nord-coreean a lăudat capabilitatea armei.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şapte săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Donald Trump s-a întâlnit de două ori cu Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici