Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de comisar european, vizat de noi acuzaţii de corupţie

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, care este de asemenea şi propunerea Belgiei pentru funcţia de comisar european, a fost vizat marţi de noi acuzaţii de corupţie, la scurt timp după ce procurorii au renunţat la o anchetă privind spălarea de bani, relatează Reuters.

933 afișări
Imaginea articolului Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de comisar european, vizat de noi acuzaţii de corupţie

Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de comisar european, vizat de noi acuzaţii de corupţie

Noile acuzaţii, înaintate săptămâna aceasta de un fost agent de informaţii, Nicolas Ullens, ar putea reprezenta un obstacol în candidatura lui Reynders pentru funcţia de comisar european.

Oficialul belgian este acuzat că a încercat să muşamalizeze o investigaţie privind plăţi ilegale şi care are în vedere afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo.

Reynders a negat toate acuzaţiile, iar un procuror de la Bruxelles a renunţat vineri la prima anchetă, semnalând lipsa dovezilor.

Un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a informat că acesta consideră că primul caz este închis.

Noua plângere are la bază 18 rapoarte ale serviciilor de informaţii, realizate între 2009 şi 2015, în care Reynders şi alţi oficiali din Guvern sunt acuzaţi de spălare de bani, informează Ullens.

Taguri:
belgia,
ue,
corupţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici