Diferenţă de investiţii în infrastructură de 1.150 de miliarde de euro între Europa de Est şi cea de Vest

  • Între investiţiile de infrastructura dintre Europa de Est şi cea Occidentală este o diferenţă de 1.150 miliarde de euro
  • Studiul analizează dezvoltarea economică a ţărilor din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est
  • Cele 12 state ale Iniţiativei reunesc 28% din PIB-ul UE
658 afișări
Imaginea articolului Diferenţă de investiţii în infrastructură de 1.150 de miliarde de euro între Europa de Est şi cea de Vest

Diferenţă de investiţii în infrastructură de 1.150 de miliarde de euro între Europa de Est şi cea de Vest

Europa Centrală şi de Est are o lipsă de 1.150 miliarde de euro în investiţiile de infrastructură faţă de zona Europei de Vest. O arată un studiu al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Potrivit studiului, desi ţările din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est (CESEE) au progresat în ultimii 30 de ani, trebuie să investească în proiecte de infrastructură care conectează regiune: digitalizare, economie inteligentă şi obiectivele climatice – pentru a atinge nivelul ţărilor europene mai dezvoltate, adică UE15.

Kristalina Georgieva, directorul FMI, spune că cel mai important lucru este implicarea sectorului privat în proiecte, creşterea transparenţei şi a calităţii proiectelor de investiţii.

Studiul a fost prezentat, luni, la Tallinn şi a fost realizat în contextul summit-ului Iniţiativelor celor Trei Mări care va avea loc, în format de videoconferinţă, pe 19 octombrie.

Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală care reuneşte cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Obiectivul său principal este de a oferi susţinere politică pentru o mai bună cooperare, convergenţă şi interconectare a economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică şi Neagră – în trei domenii principale: energie, transporturi şi digital. Partenerii cheie ai iniţiativei sunt Germania, UE şi Statele Unite.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici