Din cauza numărului mare de decese, New York-ul ia în calcul varianta „înmormântărilor temporare” pe Insula Hart

Ca urmare a numărului mare de decese înregistrate în ultimele zile din cauza noului coronavirus şi a estimărilor care nu arată deloc bine pentru metropola americană, autorităţile din New York City iau în calcul găsirea de locuri în care să îngrope temporar morţii, scrie USA Today.

3083 afișări
Imaginea articolului Din cauza numărului mare de decese, New York-ul ia în calcul varianta „înmormântărilor temporare” pe Insula Hart

Din cauza numărului mare de decese, New York-ul ia în calcul varianta „înmormântărilor temporare” de pe Insula Hart

„Avem în vedere folosirea insulei Hart pentru îngropări temporare, dacă nevoia creşte”, a declarat purtătorul de cuvânt al primarului New Yorkului, Freddi Goldstein.

Insula Hart găzduieşte unul dintre cele mai mari cimitire din SUA.

Mesajul oficialului vine după ce un membru al Consiliului municipalităţii din New York, a scris pe reţelele de socializare că autorităţile vor să îngroape temporar morţii în tranşee săpate într-un parc al oraşului.

"În prezent, NU avem de gând să folosim parcurile locale ca terenuri de înmormântare", a spus Goldstein.

Metropola ar putea totuşi să evite o astfel de situaţie, dacă trendul uşor descendent al numărului de decese şi îmbolnăviri continuă şi în perioada următoare.

New York City a intrat într-o săptămână crucială în lupta sa împotriva pandemiei. Numărul de decese a depăşit 3.000.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici