Dincolo de lumina reflectoarelor. Medaliat cu aur olimpic la box, încarcerat şi înregistrat ca agresor sexual pe viaţă

  • Campionul olimpic la box, americanul Paul Gonzales, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare într-un penitenciar de stat şi a primit ordin să fie înregistrat ca agresor sexual pe viaţă, după ce a pledat că nu contestă două acuzaţii de molestare.
  • Gonzales, care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, a fost acuzat de acte obscen asupra a doi copii sub 15 ani.
1356 afișări
Imaginea articolului Dincolo de lumina reflectoarelor. Medaliat cu aur olimpic la box, încarcerat şi înregistrat ca agresor sexual pe viaţă

În vârstă de 57 de ani, Gonzales a compărut marţi în faţa Curţii Superioare a comitatului Los Aangeles, unde a pledat vinovat, spunând că nu contestă cele două acuzaţii, potrivit procurorului adjunct Paul Thompson, citat de insidethegames.biz.

Bunica uneia dintre victime, care are acum 17 ani, s-a declarat nemulţumită de această decizie, deoarece Gonzales ar fi putut fi condamnat la 18 ani de închisoare, doar că aceasta a fost redusă, în urma unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

„Nu este corect. Ea este un copil şi el i-a făcut asta", a declarat bunica într-un reportaj realizat de ABC 7.

„Va face trei ani de închisoare, va ieşi şi se va comporta ca şi cum nimic nu s-a întâmplat? Nu, nu este corect."

Gonzales a lucrat ca antrenor de box la Eddie Heredia Boxing Club, care este administrat de Los Angeles County Parks and Recreation Department.

El a fost arestat în decembrie 2017, în urma unei sesizări făcute de un membru al familiei elevei, şi a fost acuzat în ianuarie 2018 de acte obscene cu un copil de 13 ani.

Un alt proces i-a fost intentat la începutul acestui an, implicând o fată de 14 ani.

Pugilistul a mai obţinut o medalie de argint la Jocurile Panamericane din 1983, de la Caracas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici