Diplomat american: Sacţiunile impuse de Occident lui Putin şi Rusiei servesc şi ca un avertisment pentru Xi Jinping şi China

Sancţiunile impuse Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina ar trebui să ofere Chinei o "bună înţelegere" a consecinţelor pe care le-ar putea suporta dacă ar oferi sprijin material Moscovei, a declarat adjunctul secretarului de stat american, relatează The Guardian.

24326 afișări
Imaginea articolului Diplomat american: Sacţiunile impuse de Occident lui Putin şi Rusiei servesc şi ca un avertisment pentru Xi Jinping şi China

Diplomat american: Sacţiunile impuse de Occident lui Putin şi Rusiei servesc şi ca un avertisment pentru Xi Jinping şi China

Sancţiunile impuse Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina ar trebui să ofere Chinei o "bună înţelegere" a consecinţelor pe care le-ar putea suporta dacă ar oferi sprijin material Moscovei, a declarat adjunctul secretarului de stat american.

Wendy Sherman, în timp ce vorbea în cadrul unei audieri a Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor din SUA, a declarat că "gama de sancţiuni" şi controalele la export coordonate între aliaţii împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a economiei ţării şi a oligarhilor, ar trebui să servească drept exemplu pentru liderul chinez Xi Jinping.

"Îi oferă preşedintelui Xi, cred, o înţelegere destul de bună a ceea ce i s-ar putea întâmpla în cazul în care, de fapt, îl va sprijini pe Putin în orice mod material."

Ea a declarat că Beijingul ar trebui să înţeleagă din răspunsul coordonat al Occidentului cu privire la Ucraina şi că orice demers al Chinei de a lua cu forţa insula Taiwan, guvernată democratic, nu ar fi acceptabil.

"Sperăm ca Republica Populară Chineză să înţeleagă că orice astfel de acţiune ar avea un răspuns din partea comunităţii internaţionale, nu doar din partea Statelor Unite", a mai spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici