Diplomat rus: Rusia nu discută cu Washingtonul criterii în vederea ridicării sancţiunilor

Moscova nu a discutat şi nu discută, în contactele pe care le are cu Washingtonul, niciun fel de criterii în vederea ridicării sancţiunilor, a declarat Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, citat de agenţia Tass.

384 afișări
Imaginea articolului Diplomat rus: Rusia nu discută cu Washingtonul criterii în vederea ridicării sancţiunilor

Diplomat rus: Rusia nu discută cu Washingtonul criterii în vederea ridicării sancţiunilor

"Nu am discutat despre criteriile în vederea ridicării sancţiunlor şi nu le discutăm", a subliniat diplomatul. "Într-adevăr, restricţiile sunt, într-o serie de sfere, o piedică pentru noi, dar nu în mai mare măsură decât sunt o piedică pentru exporturile americane pe care preşedintele Statelor Unite a promis să le susţină", a mai spus el.

"Într-o anumită măsură, Rusia a reuşit să se folosească de situaţie în propriul său avantaj pentru a-şi dezvolta industriile prin procesul de substituire treptată a importului", a explicat el.

"Este la latitudinea Washingtonului să decidă, deşi în ansamblu este clar că cooperarea economică mutuală s-ar dezvolta mult mai uşor fără restricţii", a declarat Ryabkov.

Rusia este pregătită să coopereze cu Statele Unite în lupta împotriva teroriştilor din Siria, însă obstacole ridicate de Barack Obama încetinesc cooperarea, a subliniat Ryabkov.

"Noua Administraţie SUA pare să înţeleagă situaţia. Evident, cea mai mare problemă în Siria nu este Bashar al-Assad, ci terorismul internaţional, care a transformat ţara într-o fortăreaţă", a spus diplomatul rus.

"Este important ca noua Administraţie SUA să confirme, în special în timpul contactelor pe care le are cu noi, că este pregătită să lupte împotriva teroriştilor până când aceştia sunt învinşi", a adăugat Ryabkov. "Noi suntem de asemenea pregătiţi, dar cooperarea este împiedicată de un alt obstacol lăsat de Obama, care a impus restricţii cu privire la interacţiunea militară", a continuat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici