Video Vulcanul italian Etna a intrat într-o nouă fază de ERUPŢIE

Vulcanul Etna din sudul Italiei a intrat într-o nouă fază de erupţie care a generat apariţia unor râuri de lavă, explozii, dar şi a unei mici scurgeri de lavă, informează presa italiană.

5909 afișări

Fenomenul de erupţie a avut loc pe creasta ce combină vechiul şi noul crater din zona de sud-est a vulcanului.

Acesta se concentrează în prezent în zona crestei celui mai înalt vulcan activ din Europa, neconstituind însă un pericol, fenomenul fiind însă vizibil din oraşele Catania şi Taormina.

Vulcanul este monitorizat de Institutul Naţional de geofizică şi vulcanologie din Italia (INGV). O serie de camere care capturează imaginea radiaţiilor termice urmăresc evoluţia situaţiei.

În ultimele săptămâni, INGV-ul a notat o creştere a mişcărilor tectonice interne ale canalelor alimentate de magmă.

Prima emisie de cenuşă a fost înregistrată pe 15 decembrie 2016. După data de 20 ianuarie când Etna a emis fumarole, trei zile mai târziu au început primele explozii de lavă, care au ajuns la câteva zeci de metri înălţime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici