Diplomaţi europeni, gardă personală 24 din 24 de ore în locuinţa scriitoarea Svetlana Alexievici

  • Diplomaţi europeni fac pază 24 din 24 de ore în locuinţa scriitoarei din Belaurs, Svetlana Alexievici
  • Scriitoarea s-a trezit cu indivizi neidentificaţi la uşă, dar nu a deschis şi au plecat
  • Uniunea Europeană vrea să treacă pe lista neagră responsabili belaruşi vinovaţi de violenţe şi de măsluirea alegerilor prezidenţiale din 9 august
1553 afișări
Imaginea articolului Diplomaţi europeni, gardă personală 24 din 24 de ore în locuinţa scriitoarea Svetlana Alexievici

Diplomaţi europeni, gardă personală 24 din 24 de ore în locuinţa scriitoarea Svetlana Alexievici

Câţiva diplomaţi din state membre ale Uniunii Europene au început să stea de pază în apartamentul din Minsk al scriitoarei Svetlana Alexievici, laureată la premiul Nobel pentru Literatură şi activistă a opoziţiei din Belarus, după ce nişte bărbaţi neidentificaţi au încercat să intre în casă.

După incident, scriitoarea i-a chemat pe jurnalişti şi diplomaţi printr-un mesaj SOS. În sprijinul ei au venit ambasadorul austriac, lituanian şi polonez, dar şi diplomaţi de rang inferior ai serviciului extern al UE (EEAS), precum şi diplomaţi din Cehia, România, Slovacia şi Suedia.

„Se vor schimba între ei, dar va fi cineva în permanenţă acolo, inclusiv noaptea, pentru a-i oferi (n.r. scriitoarei Svetlana Alexievici) protecţie diplomatică”, a declarat, miercuri, o sursă din UE, potrivit presei internaţionale.

Svetlana Alexievici e ultimul membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus care a rămas în libertate sau nu a fugit din ţară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici