Director CIA: Ameninţarea Rusiei de a folosi arme nucleare nu poate fi ignorată

Ameninţarea Rusiei de a folosi arme nucleare tactice sau de mică putere în Ucraina nu poate fi ignorată, dar CIA nu a văzut multe dovezi practice care să întărească această îngrijorare, a declarat directorul CIA, William Burns.

1556 afișări
Imaginea articolului Director CIA: Ameninţarea Rusiei de a folosi arme nucleare nu poate fi ignorată

Director CIA: Ameninţarea Rusiei de a folosi arme nucleare nu poate fi ignorată

În cele mai ample comentarii publice ale lui Burns de la invadarea Ucrainei de către Rusia, directorul CIA a subliniat îngrijorarea că cel mai mare atac împotriva unui stat european din 1945 încoace riscă să escaladeze până la utilizarea armelor nucleare, relatează Reuters.

Anterior, joi, Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei şi un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO că Moscova va desfăşura arme nucleare şi rachete hipersonice în Kaliningrad, o enclavă rusă dintre Lituania şi Polonia, dacă Suedia şi Finlanda se vor alătura alianţei.

Burns a vorbit despre "potenţiala disperare" a lui Putin cauzată de eşecurile de pe front

Din aceste motive, "niciunul dintre noi nu poate ignora ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice", a spus Burns.

Armele nucleare tactice şi cu încărcătură mică se referă la cele concepute pentru a fi utilizate direct pe câmpul de luptă. Se estimează că Rusia are aproximativ 2.000 de arme care pot fi lansate de forţele aeriene, navale şi terestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici