Director Europol: Europa este ameninţată în continuare de grupări teroriste

Europa este în continuare ameninţată de grupări teroriste care folosesc din ce în ce mai mult Internetul pentru a ataca acest continent, a afirmat vineri directorul Europol, Rob Wainwright.

337 afișări
Imaginea articolului Director Europol: Europa este ameninţată în continuare de grupări teroriste

Director Europol: Europa este ameninţată în continuare de grupări teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul acestui organism european de poliţie, care s-a exprimat cu ocazia inaugurării noilor sedii ale Europol la Haga, a subliniat că absenţa atentatelor în Europa după cele comise la Madrid în 2004 (191 de morţi) şi Londra în 2005 (52 de morţi), atribuite Al-Qaida, nu înseamnă că nu mai sunt planificate atacuri.

"Ştim că aceste grupări rămân active. Ştim că îşi urmăresc proiectele de atacuri majore în Europa", a declarat Wainwright la încheierea unui întâlniri de trei zile cu 40 de şefi de poliţie din ţările membre şi aproximativ 300 de agenţi de securitate.

"Ameninţarea este în continuare prezentă şi este foarte important să rămânem conştienţi de acest lucru. Datoria noastră este să menţinem această stare de alertă, în calitate de responsabili cu securitatea", a continuat el.

Europol este îngrijorată de legăturile tot mai numeroase constatate de serviciile sale între grupări teroriste şi crima organizată, în Africa de exemplu, precum şi de infracţionalitatea informatică, a explicat Wainwright.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici