Directorul AIEA a discutat cu Zelenski despre securitatea Centralei nucleare Zaporojie

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), s-a întâlnit luni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în regiunea ucraineană Zaporojie, informează cotidianul Le Monde şi site-ul Tagesschau.de.

149 afișări
Imaginea articolului Directorul AIEA a discutat cu Zelenski despre securitatea Centralei nucleare Zaporojie

Directorul AIEA a discutat cu Zelenski despre securitatea Centralei nucleare Zaporojie

"M-am întâlnit astăzi, în oraşul Zaporojie, cu preşedintele Volodimir Zelenski, şi am avut un schimb de idei despre protejarea Centralei nucleare Zaporojie şi a personalului acesteia. Am reafirmat susţinerea deplină a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru instalaţiile nucleare ucrainene", a declarat Rafael Grossi, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Staţia hidroelectrică de pe Nipru este parte esenţială a sistemului care garantează securitatea nucleară a Centralei nucleare Zaporojie. Preşedintele Zelenski mi-a arătat daunele recente suferite de baraj", a precizat directorul AIEA.

Rafael Grossi urmează să se deplaseze în următoarele zile la Centrala nucleară Zaporojie, situată la aproximativ 50 de kilometri de oraşul cu acelaşi nume şi aflată sub controlul armatei ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici