Directorul CIA a călătorit în secret în China

Directorul CIA, Bill Burns, a călătorit în China luna trecută, o vizită surpriză, a unuia dintre cei mai de încredere oficiali ai preşedintelui Joe Biden, care semnalează cât de îngrijorată a devenit Casa Albă de deteriorarea relaţiilor dintre Beijing şi Washington.

1286 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA a călătorit în secret în China

Directorul CIA a călătorit în secret în China

Cinci persoane familiarizate cu situaţia au confirmat pentru Financial Times că Burns a călătorit în China. Burns nu a avut niciun angajament diplomatic şi s-a întâlnit doar cu oficiali din domeniul informaţiilor.

"Luna trecută, directorul Burns a călătorit la Beijing, unde s-a întâlnit cu omologii chinezi şi a subliniat importanţa menţinerii unor linii deschise de comunicare în canalele de informaţii", a declarat un oficial american.

Misiunea lui Burns a avut loc în aceeaşi lună în care consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, s-a întâlnit la Viena cu Wang Yi, cel mai înalt oficial de politică externă al Chinei. Casa Albă nu a anunţat această întâlnire decât după ce s-a încheiat.

Biden i-a cerut în mai multe rânduri directorului CIA să efectueze misiuni delicate, în ţară şi în străinătate. Burns a călătorit la Moscova în noiembrie 2021 pentru a-i avertiza pe oficialii ruşi să nu invadeze Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici