Directorul CIA efectuează o vizită în Israel, în contextul tensiunilor cu Iranul

  • Directorul CIA, William Burns, se află în vizită în Israel, în contextul tensiunilor cu Iranul.
  • Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare.
  • William Burns se va deplasa şi în Cisiordania, pentru întâlniri cu oficiali palestinieni.
339 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA efectuează o vizită în Israel, în contextul tensiunilor cu Iranul

Directorul CIA efectuează o vizită în Israel, în contextul tensiunilor cu Iranul

William Burns, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii din SUA (CIA), se află marţi în vizită oficială în Israel, pentru convorbiri care se vor concentra pe ameninţarea strategică generată de Iran, iar ulterior se va deplasa în teritoriul palestinian Cisiordania.

Conform site-urilor News.Walla.co.il şi Ynetnews.com, William Burns se va întâlni cu premierul Israelului, Naftali Bennett, cu David Barnea, directorul Serviciului de informaţii Mossad, cu preşedintele Isaac Herzog şi cu ministrul israelian de Externe, Yair Lapid.

Este prima vizită efectuată de William Burns de la începerea mandatului de director al CIA, în luna martie.

Oficiali guvernamentali israelieni au declarat pentru cotidianul The Times of Israel că discuţiile se vor concentra pe programul nuclear iranian şi pe activităţile militare ale Iranului în Orientul Mijlociu. Guvernul israelian vrea să afle poziţia Administraţiei Joseph Biden faţă de noul preşedinte al Iranului, ultraconservatorul Ebrahim Raisi.

După vizita în Israel, William Burns se va deplasa în teritoriul palestinian Cisiordania, urmând să aibă întrevederi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi cu directorul Serviciului palestinian de informaţii, Majed Faraj, au declarat oficiali americani citaţi de site-ul Axios.com.

Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Guvernul Israelului se opune revenirii Statelor Unite în Acordul nuclear iranian.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul cu dronă asupra petrolierului MV Mercer Street, comis pe 30 iulie în Marea Arabiei, în largul Omanului, şi soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic. Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista o "ripostă colectivă" faţă de acest atac. Israelul a anunţat că atacul cu dronă asupra petrolierului a fost comis de Gardienii Revoluţiei din Iran. Premierul Naftali Bennett a avertizat că Israelul este pregătit să acţioneze şi unilateral împotriva Iranului ca ripostă la atac.

Administraţia Joseph Biden a avertizat, luni, că Iranul va fi tras la răspundere pentru atacul asupra petrolierului MV Mercer Street.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici