Directorul CIA: până la 14.000 de ruşi au fost arestaţi pentru că au protestat faţă de război

Directorul CIA, Bill Burns, a declarat marţi în faţa Comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din SUA că "13 sau 14.000" de cetăţeni ruşi au fost arestaţi pentru că au protestat faţă de invazia Rusiei în Ucraina, relatează CNN.

1256 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA: până la 14.000 de ruşi au fost arestaţi pentru că au protestat faţă de război

Burns a declarat că actuala opoziţie faţă de preşedintele rus Vladimir Putin în rândul cetăţenilor ruşi "nu este un lucru mărunt", dar a precizat că prevalenţa mass-mediei de stat va îngreuna acumularea disidenţei populare.

"Vedeţi înmormântări în Rusia ale tinerilor soldaţi ruşi care au fost ucişi în Ucraina şi asta va avea în mod clar un impact în timp. Vedeţi, de asemenea, în număr relativ mic, dar o mulţime de ruşi foarte curajoşi care ies în stradă şi protestează", a spus el. "Între 13 sau 14.000 au fost arestaţi de atunci, ceea ce nu este puţin lucru într-o ţară profund represivă precum Rusia", a adăugat Burns.

Burns a declarat că SUA vor monitoriza popularitatea internă a lui Putin pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, dar a avertizat că controlul pe care Putin îl are asupra mass-media îl va ajuta să evite unele tulburări populare.

"Într-un mediu în care mass-media de stat rusă domină ceea ce mulţi oameni aud despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, va dura ceva timp, cred, pentru ca oamenii să înţeleagă consecinţele alegerilor pe care Putin le-a făcut", a spus Burns.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cia,
rusia,
arestări

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici