Directorul CIA spune că Putin ar putea să bombardeze nuclear Ucraina: ”CIA veghează foarte atent”

Statele Unite iau în calcul posibilitatea ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică în Ucraina, deoarece Moscova continuă să se confrunte cu dificultăţi pe câmpul de luptă, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns.

22049 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA spune că  Putin ar putea să bombardeze nuclear Ucraina: ”CIA veghează foarte atent”

Sursa Foto - Wikipedia Commons

Directorul CIA avertizează că ameninţarea Rusiei cu arme nucleare tactice trebuie luată în serios, transmite Reuters

Statele Unite iau în calcul posibilitatea ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică în Ucraina, deoarece Moscova continuă să se confrunte cu dificultăţi pe câmpul de luptă, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns.

„Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere eşecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a declarat el la Institutul de Tehnologie din Georgia.

„CIA veghează foarte atent”, a spus Burns. Dar el a subliniat că SUA nu au văzut încă semne că Rusia se pregăteşte să facă un astfel de pas.

„Deşi am văzut o poziţie retorică din partea Kremlinului cu privire la trecerea la niveluri mai ridicate de alertă nucleară, până acum nu am văzut multe dovezi practice ale tipului de desfăşurare sau dispoziţii militare care ar întări această îngrijorare – dar urmărim asta foarte atent”, a spus Burns.
Totuşi, în aceleaşi remarci, Burns a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat”
.

„Cercul său de consilieri s-a restrâns şi, în acel cerc restrâns, nu a fost niciodată benefic pentru carieră să-şi pună la îndoială judecata sau credinţa lui încăpăţânată, aproape mistică, că destinul său este să restabilească sfera de influenţă a Rusiei”, a spus Burns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici