Directorul CIA, William Burns, a fost în Varşovia şi la Kiev

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit la Kiev cu directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, William Burns, după ce acesta s-a întânit, la Ankara, cu şeful spionajului preşedintelui rus. Burns s-a aflat miercuri în Varşovia.

475 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA, William Burns, a fost în Varşovia şi la Kiev

Preşedintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit miercuri cu Burns la Varşovia, a declarat şeful Biroului de Securitate Naţională al Poloniei, citat de Sky News.

De asemenea, Mariusz Kamiński, ministrul coordonator al serviciilor speciale, s-a întâlnit miercuri la Varşovia cu directorul CIA, William Burns, pentru a discuta despre situaţia actuală de securitate în lumina agresiunii ruse împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Departamentului de Securitate Naţională al Cancelariei Primului Ministru.

„În cadrul vizitei şefului Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA, au fost discutate provocările actuale legate de războiul în desfăşurare din Ucraina, precum şi problema cooperării polono-americane în domeniul securităţii. În timpul convorbirii, s-a făcut referire şi la evenimentele de ieri (marţi - n.r.) din Ucraina şi Polonia şi posibilele implicaţii ale acestora pentru Polonia, regiunea noastră şi aliaţi. A fost o altă întâlnire a reprezentanţilor polonezi şi americani la nivel înalt responsabili de activităţile serviciilor secrete şi de securitate, ceea ce este confirmat de relaţiile bilaterale strânse şi de contactul strâns cu partenerii noştri”, se arată în comunicatul citat.

Burns s-a aflat marţi în Ucraina pentru a discuta despre războiul cu Rusia.

„Am avut o întâlnire cu el... am vorbit despre toate problemele care sunt importante pentru Ucraina”, a declarat Zelenski la o conferinţă de presă televizată.

El a spus că a discutat cu William Burns despre ameninţarea nucleară a Rusiei.

Burns a vizitat Kievul în timp ce Rusia ataca oraşul cu rachete. Zelenski chiar a declarat că şeful CIA a petrecut o perioadă de timp într-un adăpost antiatomic înainte ca cei doi să se întâlnească

La Washington, un oficial american a declarat că Burns a călătorit la Kiev pentru a se întâlni cu omologii din serviciile de informaţii ucrainene şi cu Zelenski, după întâlnirea de la Ankara.

Luni, Burns s-a întâlnit cu şeful spionajului preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia, pentru primul contact cunoscut la nivel înalt, faţă în faţă între SUA şi Rusia, după invazia din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
cia,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici