Directorul FBI cataloghează aplicaţiile criptate drept "o chestiune urgentă de siguranţă publică"

Incapacitatea autorităţilor de a accesa datele de pe dispozitivele electronice din cauza aplicaţiilor criptate este "o chestiune urgentă de siguranţă publică", a declarat marţi directorul FBI, Christopher Wray, relatează site-ul agenţiei Reuters.

311 afișări
Imaginea articolului Directorul FBI cataloghează aplicaţiile criptate drept "o chestiune urgentă de siguranţă publică"

Directorul FBI cataloghează aplicaţiile criptate drept "o chestiune urgentă de siguranţă publică"

FBI-ul nu a reuşit să acceseze informaţiile de pe aproximativ 7.800 de dispozitive, până la 30 septembrie, deşi a folosit toate instrumentele legale.

"Este o chestiune urgentă de siguranţă publică, care are un impact mare în fiecare zonă de activitate a agenţiei. O soluţie nu este atât de clară", a spus Wray, în cadrul unei conferinţe la New York pe tema securităţii cibernetice.

Companiile de tehnologie şi mai mulţi experţi din domeniul securităţii digitale susţin că încercările FBI de a solicita decriptarea dispozitivelor în cadrul anchetelor ar dăuna securităţii pe internet şi ar favoriza activitatea hackerilor.

Aplicaţii mobile precum WhatsApp şi Telegram folosesc tehnologii de criptare privind trimiterea mesajelor. Unul dintre principalii suspecţi din atacurile teroriste de la Bruxelles din 22 martie 2016 ar fi folosit WhatsApp.

Directorul Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA) a declarat că atacurile teroriste de la Paris "nu ar fi avut loc" dacă nu s-ar fi folosit mijloace criptate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici