Directorul financiar al Huawei, acuzată de fraudă şi încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului

Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei Huawei şi directorul financiar al companiei, este acuzată de fraudă în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului, au transmis vineri reprezentanţii unei Curţi de Justiţie din Vancouver, citaţi de BBC.

1434 afișări
Imaginea articolului Directorul financiar al Huawei, acuzată de fraudă şi încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului

Directorul financiar al Huawei, acuzată de fraudă şi încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului

Conform procurorilor, Wanzhou a folosit o subsidiară a companiei Huawei, numită Skycom, pentru a evita sancţiunile impuse Iranului în perioada 2009-2014.

Directorul financiar a prezentat public Skycom ca fiind o companie separată.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta poate petrece până la 30 de ani de închisoare în Statele Unite.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată sâmbătă pe aeroportul din Vancouver. China a cerut eliberarea sa imediată, catalogând arestul drept o încălcare a drepturilor omului.

Autorităţile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Într-un comunicat oficial, reprezentanţii companiei Huawei au transmis că nu cunosc niciun motiv pentru care Wanzhou ar fi putut fi arestată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici