Directorul hotelului Rigopiano a alertat asupra situaţiei "îngrijorătoare" înainte de avalanşă

Directorul hotelului Rigopiano a alertat autorităţile printr-un email trimis cu câteva ore înainte de producerea avalanşei care a afectat hotelul, în care informa că oaspeţii săi erau speriaţi din cauza cutremurelor repetate, iar drumurile de acess erau blocat de zapadă, relatează BBC News online.

835 afișări
Imaginea articolului Directorul hotelului Rigopiano a alertat asupra situaţiei "îngrijorătoare" înainte de avalanşă

Directorul hotelului Rigopiano a alertat asupra situaţiei "îngrijorătoare" înainte de avalanşă (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Bruno Di Tommaso a trimis un email în cursul zilei de miercuri în care i-a avertizat pe guvernatorul provinciei Pescara, şeful poliţiei din zonă şi primarul din Farindola asupra situaţiei "îngrijorătoare".

Di Tommaso a cerut autorităţilor să se pregătească pentru a interveni, spunând că oaspeţii sunt "speriaţi din cauza cutremurelor" şi au decis să stea afară şi sunt gata să petreacă noapte în maşini.

"Am încercat să îi calmăm, însă nu pot pleca deoarece drumurile sunt blocate şi se pregătesc să petreacă noapte în maşinile personale", se mai afirmă în emailul obţinut de presa italiană.

Directorul a mai precizat că rezerva de combustibil pentru generatorul electric al hotelului ar putea să se epuizeze în ziua următoare, iar liniile telefonice au căzut.

Potrivit presei italiene, autorităţile din Pescara cunoşteau încă de miercuri dimineaţa că drumul spre hotel era blocat de zăpadă. Avalanşa s-a produs în jurul orei locale 17.00 (ora României, 18.00).

Conform cotidianului Il Messaggero, preşedintele provinciei Pescara, Antonio Di Marco ar fi văzut emailul la ora 14.00 (ora României, 15.00).

"Nimeni nu a ignorat mesajul", a declarat Di Marco, care a explicat că a asigurat-o pe sora propietarului că un utilaj special de deszăpezire urmează să deschidă drumul până după-amiază.

Unul dintre supravieţuitori a declarat că a mâncat gheaţă şi zăpadă pentru a-şi potoli setea în timpul celor 58 de ore cât a durat până la salvarea sa.

Mai mulţi turişti s-au strâns la parterul hotelului, aşteptând să fie evacuaţi în urma cutremurelor repetate produse în regiune.

Şase oameni au murit, iar 23 sunt în continuare dispăruţi. Echipele de salvare spun că încă există şanse să descopere supravieţuitori în pungi de aer rămase după avalanşă.

Se estimează că avalanşa a lovit hotelul cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri la oră. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici