Donald Trump şi Benjamin Netanyahu, premier israelian, au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran

Preşedintele american Donald Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran şi au fost de acord asupra necesităţii ca procesul de pace între Israel şi palestinieni să fie "negociat direct", a comunicat Casa Albă, potrivit postului France24.

1749 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Benjamin Netanyahu, premier israelian, au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran

Donald Trump şi Benjamin Netanyahu, premier israelian, au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran

În cursul discuţiei telefonice de duminică, ce doi au "căzut de acord să continue consultările pe tema mai multor chestiuni regionale, inclusiv modalităţile de abordare a ameninţărilor venite din partea Iranului", a anunţat Casa Albă printr-un comunicat, semnalând o poziţie mai dură a Administraţiei Trump faţă de Teheran.

Comunicatul nu a făcut nicio referire la sugestia lui Trump cu privire la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, acţiune care ar putea provoca o criză în regiune.

Sean Spicer, responsabilul pentru relaţia cu presa al Casei Albe, a declarat pentru AFP că Administraţia Trump abia ce a început discuţia pe tema posibilităţii mutării ambasadei.

În cursul convorbirii telefonice, preşedintele american a subliniat necesitatea unor negocieri directe între palestinieni şi israelieni.

"Preşedintele a subliniat faptul că pacea între Israel şi palestinieni nu poate fi negociată decât în mod direct între cele două părţi, iar Statele Unite vor colabora îndeaproape cu Israelul pentru a atinge acest obiectiv", a mai comunicat Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici