Directorul programului nuclear din Iran, vizat de un atac armat, la Teheran. UPDATE: Iranul confirmă decesul

  • Directorul programului nuclear din Iran a fost vizat de un atac armat
  • Surse: Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat în atacul comis la periferia Teheranului
  • Autorităţile iraniene nu au confirmat informaţia
964 afișări
Imaginea articolului Directorul programului nuclear din Iran, vizat de un atac armat, la Teheran. UPDATE: Iranul confirmă decesul

NEWS ALERT Directorul programului nuclear din Iran, vizat de un atac armat, la Teheran. UPDATE: Iranul confirmă decesul

UPDATE: Iranul confirmă decesul

Administraţia de la Teheran a confirmat, vineri după-amiază, asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian.

"Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir", a anunţat Ministerul iranian al Apărării, citat de agenţia IRNA.

Iranul consideră asasinatul "un act de laşitate".

Ştire iniţială

Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost vizat de un atac armat, la periferia Teheranului, iar, conform unor surse, a murit, informează agenţia Associated Press.

Atacul a avut loc vineri în localitatea Absard, situată la periferia Teheranului, conform agenţiei Fars. Martorii au auzit focuri de armă şi explozii, care ar fi vizat vehiculul în care se afla Mohsen Fakhrizadeh.

Mohsen Fakhrizadeh, profesor de fizică şi ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, este considerat directorul programului nuclear iranian numit "Amad" ("Speranţă"). Serviciile secrete din Israel şi din Statele Unite suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), programul "Amad" s-a încheiat la începutul anilor 2000.

În 2018, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, declara că Mohsen Fakhrizadeh este directorul programului nuclear iranian. "Să reţineţi acest nume: Fakhrizadeh", a afirmat Netanyahu.

Potrivit unor surse citate de postul public de televiziune din Iran, Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis în atacul produs vineri dimineaţă.

Informaţia nu a fost confirmată oficial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici