Discursul nocturn al lui Zelenski vorbeşte despre Mariupol, un atac asupra unui muzeu şi Odesa

La Mariupol se fac eforturi pentru a evacua "toţi eroii care apără" oraşul, a declarat preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski în discursul său din această noapte.

6477 afișări
Imaginea articolului Discursul nocturn al lui Zelenski vorbeşte despre Mariupol, un atac asupra unui muzeu şi Odesa

Discursul nocturn al lui Zelenski vorbeşte despre Mariupol, un atac asupra unui muzeu şi Odesa

„Acest lucru este extrem de dificil. Dar este important. Sunt sigur că toată lumea înţelege cauza principală a acestei complicaţii, precum şi unde se află cauza. Dar nu ne pierdem speranţa. Nu ne oprim. În fiecare zi căutăm o opţiune diplomatică care poate funcţiona. Mâine, echipa noastră pregăteşte continuarea activităţii coridoarelor umanitare pentru toţi locuitorii din Mariupol şi din aşezările din jur”, a spus preşedintele.

Vorbind despre atacul rusesc asupra Muzeului Hryhorii Skovoroda din regiunea Harkov, Zelenski a spus: „O rachetă. Pentru a distruge muzeul. Muzeul filosofului şi poetului care a trăit în secolul al XVIII-lea, care i-a învăţat pe oameni ce este o atitudine creştină faţă de viaţă şi cum o persoană se poate cunoaşte pe sine. Ei bine, se pare că acesta este un pericol teribil pentru Rusia modernă - muzeele, atitudinea creştină faţă de viaţă şi cunoaşterea de sine a oamenilor."

Zelenski a adăugat că armata rusă a distrus sau deteriorat aproape 200 de situri de patrimoniu cultural.

El a menţionat, de asemenea, atacul cu rachete asupra oraşului Odesa, spunând că a vizat "un oraş în care aproape fiecare stradă are ceva memorabil, ceva istoric". "Dar pentru armata rusă, nu contează. Ei doar ar ucide şi ar distruge. Odesa? Regiunea Harkov? Donbas? Lor nu le pasă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici