Discuţie SUA-Rusia. Casa Albă: Consilierul prezidenţial Jake Sullivan a vorbit cu un oficial de la Kremlin

Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al preşedintelui american Joseph Biden, a vorbit, miercuri, prin telefon, cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului prezidenţial pentru Securitate din Rusia, despre invazia militară rusă în Ucraina şi despre acţiunile diplomatice.

5223 afișări
Imaginea articolului Discuţie SUA-Rusia. Casa Albă: Consilierul prezidenţial Jake Sullivan a vorbit cu un oficial de la Kremlin

Discuţie SUA-Rusia. Casa Albă: Consilierul prezidenţial Jake Sullivan a vorbit cu un oficial de la Kremlin

"Consilierul pentru Siguranţă Naţională Jake Sullivan a vorbit astăzi cu generalul Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus pentru Securitate, pentru a reafirma opoziţia fermă şi clară a Statelor Unite faţă de invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina", anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Jake Sullivan a transmis clar angajamentul SUA de a continua să impună costuri Rusiei, de a susţine suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări şi de a consolida flancul estic al NATO, prin coordonarea deplină cu aliaţii şi partenerii", precizează Casa Albă.

"Jake Sullivan i-a spus generalului Patruşev că, dacă Rusia este serioasă în privinţa diplomaţiei, atunci Moscova trebuie să înceteze atacurile asupra oraşelor ucrainene. Jake Sullivan l-a avertizat pe generalul Patruşev asupra consecinţelor şi implicaţiilor unei decizii ruse de a a folosi arme chimice şi biologice în Ucraina", a subliniat Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici