Discuţii pe tema Brexit: Premierul britanic Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

Premierul britanic, Boris Johnson, va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, în cadrul căreia cei doi oficiali vor discuta şi despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Euronews.

218 afișări
Imaginea articolului Discuţii pe tema Brexit: Premierul britanic Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit

Informaţia a fost confirmată de Guvernul de la Londra, dar şi de purtătoarea de cuvânt a lui Juncker, Mina Andreeva. Ulterior, Boris Johnson va avea o întâlnire şi cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel.

Potrivit Guvernului britanic, Johnson şi Juncker vor discuta „o serie de subiecte”, printre care şi problema Brexit.

Într-un interviu acordat Euronews săptămâna aceasta, Juncker a declarat că Brexit este „eşecul Marii Britanii, nu al Uniunii Europene” şi a mai spus că cetăţenii britanici au fost întotdeauna „europeni cu jumătate de normă” din cauza refuzurilor acestora de a accepta unele politici comune ale Blocului comunitar.

Actualul lider al Comisiei Europene a mai spus că organizarea referendumului privind Brexit a fost „o greşeală” şi a adăugat că dacă Parlamentul britanic ar fi acceptat Acordul Brexit, „lucrurile ar fi fost mai simple acum”.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici