Disidentul chinez Xu Zhangrun a fost eliberat din detenţie

  • Xu Zhangrun, un profesor universitar chinez care îl critică în mod constant pe preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost eliberat după aproape o săptămână de detenţie
  • Xu Zhangrun, profesor de Drept la Universitatea Tsinghua din Beijing, a revenit acasă duminică,
568 afișări
Imaginea articolului Disidentul chinez Xu Zhangrun a fost eliberat din detenţie

Disidentul chinez Xu Zhangrun a fost eliberat din detenţie

Xu Zhangrun, un profesor universitar chinez care îl critică în mod constant pe preşedintele Chinei, Xi Jinping(foto), a fost eliberat după aproape o săptămână de detenţie, afirmă apropiaţi ai acestuia citaţi de Agenţia France-Presse.

Xu Zhangrun, profesor de Drept la Universitatea Tsinghua din Beijing, a revenit acasă duminică, au declarat doi prieteni ai acestuia sub protecţia anonimatului.

"Este o veste bună că profesorul Xu Zhangrun a fost eliberat, dar în primul rând nu ar fi trebuit să îl aresteze", a reacţionat Yaqiu Wang, un reprezentant al organizaţiei Human Rights Watch.

Autorităţile chineze au refuzat să facă vreun comentariu despre cazul profesorului universitar disident. Un individ a sunat la soţia disidentului pe 6 iulie, s-a prezentat drept poliţist şi a declarat că profesorul universitar a fost arestat pentru că a apelat la servicii de prostituţie. Prietenii profesorului au catalogat acuzaţiile drept "ridicole şi ruşinoase".

Xu Zhangrun, profesor de Drept constituţional la Universitatea Tsinghua, fusese preluat de zeci de agenţi de poliţie din locuinţa sa, situată în Beijing, pe 6 iulie.

Acuzaţiile care i se aduc lui Xu Zhangrun nu au fost anunţate public. În februarie, Xu Zhangrun a publicat un eseu în care a criticat modul în care preşedintele Xi Jinping a gestionat criza coronavirusului. "Acesta ar putea fi ultimul lucru pe care îl scriu", afirma Xu Zhangrun.

În ultimele luni, autorităţile de la Beijing au luat măsuri împotriva persoanelor care critică modul în care a fost gestionată epidemia de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici