DISPARIŢIA zborului MH370: Căutările unor noi eventuale fragmente de la avion continuă până luni

Căutările aeriene şi maritime în zona Insulei Réunion, în vederea găsirii altor eventuale fragemente din avionul care efectua zborul MH370, continuă până la "începutul săptămânii viitoare", a anunţat miercuri prefectura La Réunion, relatează AFP în pagina electronică.

127 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Căutările unor noi eventuale fragmente de la avion continuă până luni

DISPARIŢIA zborului MH370: Căutările unor noi eventuale fragmente de la avion continuă până luni (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Acţiunile de căutare coordonate vor continua până la începutul săptămânii viitoare", a anunţat prefectura într-un comunicat.

"Având în vedere absenţa găsirii unor elemente semnificative în mare până azi (miercuri) în această zonă de căutare, supravegherea - în special aeriană şi nautică - se va deplasa începând de mâine (joi) la periferia acestei zone iniţiale, şi anume către sud, un loc către care se îndreaptă alţi curenţi de derivă a fragmentelor", a adăugat prefectura.

Începând de luni au fost efectuate 45 de ore şi 30 de minute de căutăti terestre şi 15 ore de căutri pe mare (cu avionul, elicoptere şi nave). O "hulă puternică" în estul insulei a "îngreunat condiţiile de observare a mării" începând de marţi.

Aceste căutări au fost lansate de către Franţa, la solicitarea Guvernului malaysian, după descoperirea unei bucăţi de aripă - un flaperon - pe litoral, la Saint-André, pe 29 iulie. Fragmentul a fost identificat de către Malaysia ca provenind de la Boeingul 777 ce efectua zborul MH370, care a dispărut pe 8 martie 2014 de pe radare, în timp ce zbura de la Kuala Lumpur către Baijing cu 239 de persoane la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici