Dispoziţia dată de preşedintele chinez Xi Jinping va duce la creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus

  • Măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, crede preşedintele chinez.
  • Xi Jinping le-a cerut, pe 3 februarie, oficialilor să se abţină de la „măsuri mai restrictive”.
  • Economia Chinei trece prin momente dificile.
21400 afișări
Imaginea articolului Dispoziţia dată de preşedintele chinez Xi Jinping va duce la creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus

Dispoziţia dată de preşedintele chinez Xi Jinping va duce la creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, transmite agenţia Reuters.

A doua cea mai mare economie a lumii a încetinit semnificativ anul trecut, iar epidemia cauzată de coronavirus înrăutăţeşte şi mai mult situaţia. Zeci de ţări şi-au anulat zborurile spre China, iar multe fabrici şi reţele de magazine din statul asiatic au fost închise. Mai mult, oraşe întregi sunt în carantină, iar accesul şi ieşirea din ele nu sunt permise. 

Xi Jinping le-a cerut, pe 3 februarie, oficialilor să se abţină de la „măsuri mai restrictive”.

Oficialilor comunişti li s-a cerut să atingă obiectivele economice stabilite pentru acest an, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

De la întâlnirea din 3 februarie, banca centrală a anunţat măsuri de susţinere a economiei. Mai mult, guvernul de la Beijing, prin Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă a Republicii Populare Chineze, le-a cerut companiilor şi fabricilor să îşi reia activitatea, mai ales în sectoare-cheie, precum cele alimentar şi farmaceutic.

Totodată, departamentul de propagandă al Partidului Comunist i-a cerut presei de stat să se concentreze pe „refacerea economică”, potrivit Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici